1%

1%
Idén is mód van arra, hogy a magánszemélyek éves személyi jövedelemadójuk 1 % - át az MTK utánpótlás korú sportolóikra fordíthassák.
A támogatásból sportfelszerelést és a sportolók képzését biztosítjuk. Ezért arra kérjük Önt, hogy adójuk 1%-val támogassa ilyen módon az MTK Sportalapítványát.
Adószám:
19010155 - 1 - 42

FRISS HÍREK

KÉPEK

további képek >>

Szép győzelemmel kezdték kosarasaink a rájátszást

2012. április 17. 19:01:50  nyomtatási kép  cikk küldése

Az NB-I/B felsőházi rájátszásának első mérkőzésén szoros első félidő után fokozatosan elhúztunk, és végül 14 pontos előnyt sikerült szereznünk a jövő vasárnapi bonyhádi visszavágóra.

A play-off első találkozójára nálunk mindenki összedrótozta magát. Így héthetes gipsz után visszatért az irányító Spiriev Olivér, összeragasztott ujjakkal, de rendelkezésre állt ujjficama után Nedelcu Gergő és hátfájdalmai ellenére bevetésre várt Baross Kristóf is. Csapatunk nagyon elszántan készült. Játékosaink többségének még nem volt része felsőházi rájátszásban, így különösen izgatottan vártuk az előző két évben bajnoki ezüstérmes Bonyhád elleni első mérkőzést.

Csapatunk a Spiriev Olivér - Szarvas Gábor - Hajmásy Péter - Bihari Máté - Szabó Balázs összeállításban kezdte meg sportszervezetünk történetének első felsőházi rájátszásbeli mérkőzését. Bár a vendégek szerezték az első két kosarat, utána felvették a ritmust a mieink, és öt perc után már mi vezettünk (15-10).

A mérkőzés első részében nálunk Hajmásy Péter, míg az ellenfélnél elsősorban a rutinos Panta István volt tarthatatlan. Az első negyedet négypontos előnnyel zártuk (27-23).

A második negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok az egyre feszültebb légkörű összecsapáson. A bonyhádiak folyamatosan reklamáltak, vezetőik és kísérőik közül néhányan a karzatról üvöltözve demonstrálták, hogy jó ismerői és aktív használói a trágár kifejezéseknek. A balhézás egy rövid időre meg is zavarta a mieinket, és néhány pontos hátrányba kerültünk, de sikerült rendezni a sorokat, és a félidőre - ha csak egy ponttal is, de - visszavettük a vezetést (44-43).

A második félidőben látszott, hogy a szünetben Molnár István vezetőedző jól kiértékelte a látottakat, és felhívta a figyelmet arra, hogy miben kell változtatnunk. Bár utána is voltak hibáink - például túl sok volt a kihagyott büntető -, de lépésről-lépésre sikerült előnyhöz jutnunk.

Bihari Máté ezúttal is hozta a tőle megszokott megalkuvás nélküli küzdést és teljesítményt, Hajmásy Péter folytatta a pontgyártást, Szarvas Gábor kifejezetten gólerősen játszott, Spiriev Olivér remekül szervezte a játékot, és nagyon hatékonyan játszott, míg a palánk alatt "váltott lovakkal" próbáltuk felvenni a küzdelmet Pantával.

A harmadik negyedet hétpontos előnnyel zártuk (71-64).

Mivel kuparendszerű, oda-visszavágós párharcról van szó, így minden pontnak jelentősége lehet. Így aztán nagyon fontos volt, hogy a záró játékrészben sikerült tovább növelni az előnyt, és végül 14 pontos fórt szereztünk a visszavágóra (96-82).

Hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz, az jövő vasárnap este Bonyhádon derül ki. Számítunk arra, hogy a bonyhádi katlanban a külső körülmények nem nekünk kedveznek majd, és a kétszeres ezüstérmes nyilván minden rutinját felhasználja a továbbjutás érdekében, de bizakodva várjuk a visszavágót is. Egy hetünk van arra, hogy a mostani mérkőzés tapasztalatait is kiértékelve jól felkészüljünk a bonyhádi összecsapásra, és megpróbáljuk a sikeres idei szereplésünket még szebbé tenni.

MTK Törökbálint - Bonyhádi KSE  96-82 (27-23, 17-20, 27-21, 25-18)

Molnár István vezetőedző:
-Mindenképpen bravúrnak számít a Nyugati csoport 2. helyezett Bonyhád csapatának legyőzése, hisz ők az utóbbi években folyamatosan az NB-I/B bajnoki dobogóján végeztek. A mérkőzés egyes pillanataiban jól látszott, hogy sokkal nagyobb rutinnal rendelkeznek. Most is kiderült, hogy a rájátszás egy másik "kávéház". Közepes teljesítménnyel értük el ezt a nagyszerű eredményt, de a párharc esélyese ennek ellenére a Bonyhád, akiknél valószínűleg "különleges körülmények" között fogunk játszani, de mi is ott leszünk és megpróbáljuk...!!!A hozzászóláshoz regisztráció szükséges !

REGISZTRÁCIÓ

név:
jelszó:
Ilyen lesz 2016-tól a Hidegkuti Stadion:


A jövő Lantos Mihály Sportközpontja:

MTK Indulók:
MTK Indulók
Olimpiai Almanach

Asztalitenisz világbajnokok

MTK 120 ÉV

MTK Női Labdarúgó Csapat

KVÍZ

Minek a rövidítése az MTK?

 Magyar Testépítők Köre
 Magyar Testgyakorlók Köre
 Magyar Torna Klub
 Magyar Testedzők Klubja

ALAPSZABALY

Fegyelmi
2015.február 28. szombat
HKSzCsPSzV
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28

Ön mióta szimpatizál az MTK-val?
Amióta az eszemet tudom
Tinédzser korom óta
Felnőtt koromban lettem MTK drukker
A közelmúltban kedveltem meg a kék-fehér színeketSzavazat: 45157
A szavazás állása >>
Oldalunk együttműködő partnerei:

Krstály Cukrászda

Online Díszállat Kereskedés

Az oldalt a Panzi-Pet Kft.  üzemelteti.
Bármely híranyag, illetve archív fotó felhasználása csak a forrás feltüntetésével, saját képek felhasználása pedig, csak az mtkinfo.hu írásos beleegyezésével engedélyezett.