1%

1%
Idén is mód van arra, hogy a magánszemélyek éves személyi jövedelemadójuk 1 % - át az MTK utánpótlás korú sportolóikra fordíthassák.
A támogatásból sportfelszerelést és a sportolók képzését biztosítjuk. Ezért arra kérjük Önt, hogy adójuk 1%-val támogassa ilyen módon az MTK Sportalapítványát.
Adószám:
19010155 - 1 - 42

FRISS HÍREK

KÉPEK

további képek >>

Tajvani rrivális búcsúztatta Babost az 1. fordulóban a Rómain

2012. május 01. 21:42:46  nyomtatási kép  cikk küldése
Az első fordulóban búcsúzott Babos Tímea a Budapesten zajló, 220 ezer dollár összdíjazású WTA-tornán, miután három játszmában kikapott a tajvani Hszie Szu-vejtől. A magyar játékos a szettelőny megszerzése után a második játszmában 4:2-re vezetett, de utána zsinórban nyolc gémet bukott el, ahonnan már nem volt számára visszaút.

A tajvani játékos adogathatott először a találkozón, és ha nehezen is, de előnyre tett szert. Mivel az ötvenöt percig tartó első játszmában egy bréket sem láthattunk, a rövidítés döntött, amelyben Babos 7-4-gyel jobbnak bizonyult. A magyar teniszezőnő az elején még könnyen megnyert gémekkel egalizált, de a folytatásban játéka idegessé, kapkodóvá vált. Próbált agresszívan támadni, de sokat is hibázott.

A fő erősségének tekinthető első szervából is sokat elrontott, de a másodikkal sem csak a biztonságra törekedett. Egyszer még a brékhátrányhoz is közel került, Hszie Szu-vejnek három labdája is volt ehhez, de Babos nagyot küzdött, és hozta az adogatását, 4:4-re alakítva akkor az állást.

Babos szervált, és vezetést is szerzett a második játszma elején, de az addig egyhangú forgatókönyv száznyolcvan fokos fordulatot vett. Ez előbb annyira nem bántuk, hiszen Babos a mérkőzés első brékjével 2:0-re meglépett, de a nehezen szerzett előnyt könnyen leadta.

Kedvet kaptak a játékosok a brékhez, hiszen zsinórban hatszor vették el egymás adogatójátékát. Babos fizikai erejével hiába kerekedett ellenfele fölé, a szívós tajvani csak nem akart elfáradni. Sőt 2:4-es állást követően a brék után először nyerte meg a második szettben az adogatását is, így kiegyenlített. Babos közel járt az 5:4-hez, de végül a tajvani bréklabdához jutott, amit a magyar játékos hibájából be is húzott, így ő adogathatott a szetthátrány egalizálásáért. Hszie Szu-vej szervajátékával könnyen jutott döntő játszmáig úgy, hogy egymást követő négy gém az övé lett.

Majd az ötödik, a hatodik, a hetedik és a nyolcadik - közte két brék - is sorrendben. Babos a jól hallható "nem tudom megütni" felkiáltással jellemezte teljesítményét, majd ahogy egyre nőtt a hátránya, úgy ment el az önbizalma és a motivációja. A végjátékban a tajvani már nem erőlködött, csak a biztosat ütötte meg - 4:0-s előny után ez érthető taktika volt a részéről -, a meccset végül a hetedik brékjével sikerült lezárnia.

"Kegyetlenül izgultam. Még mindig nem tudok ragaszkodni a saját játékomhoz, nem tudok megbízni benne, pedig megvan, hogy mit kell játszanom. Amikor hátrányban vagyok, nincs is gond vele, viszont amikor előnybe kerülök, visszafogom magam, vagy elkezdek mást játszani. A tajvani kellemetlen ellenfél volt, de a második szettben le kellett volna zárnom a meccset. Hét hat, négy kettőnél nagy hibákat vétettem, ő pedig úgy ritörnözött, ahogy nem vártam volna. Ebből is tanulni kell, és talán ha még húsz ilyet játszom, már nem veszítek" - mondta az MTK sportolója vesztes meccsét követően a Nemzeti Sportnak.

WTA-TORNA, BUDAPEST GRAND PRIX, BUDAPEST (220 000 dollár, salak)   EGYES, 1. FORDULÓ
Hszie Szu-vej-Babos  6:7, 6:4, 6:1A hozzászóláshoz regisztráció szükséges !

REGISZTRÁCIÓ

név:
jelszó:
Ilyen lesz 2016-tól a Hidegkuti Stadion:


A jövő Lantos Mihály Sportközpontja:

MTK Indulók:
MTK Indulók
Olimpiai Almanach

Asztalitenisz világbajnokok

MTK 120 ÉV

MTK Női Labdarúgó Csapat

KVÍZ

Minek a rövidítése az MTK?

 Magyar Testépítők Köre
 Magyar Testgyakorlók Köre
 Magyar Torna Klub
 Magyar Testedzők Klubja

ALAPSZABALY

Fegyelmi
2015.március 4. szerda
HKSzCsPSzV
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
A szavazás állása
Ön mióta szimpatizál az MTK-val?
Amióta az eszemet tudom : 22276
Tinédzser korom óta : 19056
A közelmúltban kedveltem meg a kék-fehér színeket : 2118
Felnőtt koromban lettem MTK drukker : 1707
Oldalunk együttműködő partnerei:

Krstály Cukrászda

Online Díszállat Kereskedés

Az oldalt a Panzi-Pet Kft.  üzemelteti.
Bármely híranyag, illetve archív fotó felhasználása csak a forrás feltüntetésével, saját képek felhasználása pedig, csak az mtkinfo.hu írásos beleegyezésével engedélyezett.