1%

1%
Idén is mód van arra, hogy a magánszemélyek éves személyi jövedelemadójuk 1 % - át az MTK utánpótlás korú sportolóikra fordíthassák.
A támogatásból sportfelszerelést és a sportolók képzését biztosítjuk. Ezért arra kérjük Önt, hogy adójuk 1%-val támogassa ilyen módon az MTK Sportalapítványát.
Adószám:
19010155 - 1 - 42

FRISS HÍREK

KÉPEK

további képek >>

Drámai csatában veszített teniszezőnk Wimbledonban

2012. június 29. 23:00:33  nyomtatási kép  cikk küldése
Nagyon közel járt a bravúrhoz a világranglista 69. helyén álló Babos Tímea, de végül nem bírt a 20. helyen kiemelt Nagyja Petrovával a wimbledoni Grand Slam-verseny második fordulójában. Az orosz teniszező a döntő szettben brékhátrányból fordított, végül 3 óra 3 perces találkozón harcolta ki a győzelmet. A mérkőzés szerdán sötétedés miatt szakadt félbe, 6:4, 5:5-nél.

A világranglista 69. helyén álló MTK-s teniszező biztatóan kezdett, de sajnos 40-15-ről elveszítette adogatását, a második bréklabdát már nem tudta hárítani. Petrova hatalmas lendülettel kezdett, szóra a nyerő ütéseket, négy gém után már 11-nél (!!!) járt, Timi sem maradt adós a jó játékkal, ritkán rontott, bátor támadásokkal gyűjtötte a pontokat.

A jóval rutinosabb Petrova azonban továbbra is kiválóan adogatott, így ellenfelének nem volt bréklabdája. Pedig Babos Tímea többször eljutott két megnyert fogadópontig, volt 40-40 is, de ennél többre nem futotta.

Magas színvonalú meccs volt, majd az is maradt a második szettre. Petrova nem vett vissza, igaz ekkor már kevesebb nyerője volt. Timi 2:2-ig tartotta a lépést, ekkor azonban újra elveszítette adogatását. De nem adta fel!!! A magyar játékos 3:4-nél először jutott bréklabdához, az első ki is használta. Majd hozta saját szerváját, végül Petrova simán egyenlített. A mérkőzésvezető ekkor döntött amellett, hogy csütörtökön folytatódjon a csata.

Babos Tímea remekül teniszezett szerdán, 7 védhetetlen adogatása volt, 24 nyerőt ütött, mindössze 1 önhibája volt. Petrova 5 ásznál, 21 nyerőnél és 11 önhibánál járt.

A csütörtöki folytatásban Timi simán hozta saját adogatását, majd Petrova viszonylag biztosan egyenlített. A rövidítésben aztán a magyar tinédzser parádésan játszott! Villámgyorsan elhúzott 4-0-ra, majd előnyét magabiztosan meg is őrizte. Jöhetett a mindent eldöntő harmadik felvonás, amely elképesztő izgalmakat hozott.

Az egyenlítés lélektani előnyt jelenthetett Babos Tímeának, aki 1:1 után élt is ezzel az eséllyel. A találkozó során másodszor nyerte el a sokkal esélyesebb Petrova szerváját, majd negyedórás csatában 3:1-re növelte előnyét. Pedig az orosz két bréklabdához is jutott, ekkor még sikertelenül.

Aztán Timi következő szervagémje a bíztató kezdés után az oroszé lett, 3:3 után minden kezdődött előlről. De ekkor már folyamatosan Petrova volt lépéselőnyben, 6:5-nél két meccslabdája volt. Timi ezeket hárította, majd 8:7-nél újra megvédte a rivális két gém- és mérkőzéslabdáját. De végül győzött a szerencsésebb Petrova, ötödik esélyével már élt.

Timi ezzel elköszönt az idei wimbledoni Grand Slam-versenytől.
"Utólag úgy érzem, jól jött, hogy tegnap sötétedés miatt félbeszakadt a mérkőzés. Petrova extrán teniszezett, nekem mindvégig tökéletesen kellett volna játszanom, hogy legyen esélyem. Ma már más volt a helyzet. Sokáig én irányítottam a mérkőzést, a döntő szettben brékelőnybe is kerültem. Sajnos aztán pechesen, de elbuktam az adogatásomat, majd a végén a mérkőzést is. Talán szerencséje volt Petrovának azzal, hogy a harmadik játszmában ő kezdte az adogatást. Amikor megnyerte a soron következő szervagémjét, akkor nyugodtabban, jelentősebb felelősség nélkül fogadhatott. Így volt ez az utolsó játékban is…Összességében nagyot küzdöttem, jó meccset játszottunk. De természetesen még mindig van mit javítani. Azt viszont két füves pályás tornagyőztessel szemben tudtam megmutatni, hogy ezen a felületen én is jól tudok játszani. Az egyiket, Oudint le is győztem, Petrovától pedig csak döntő szettben kaptam ki. Nagyon nagy élmény volt, hogy Wimbledonban teniszezhettem, hiszen ez az egyik kedvenc versenyem" - nyilatkozta a világranglista 69. helyén álló Babos Tímea.

A fiatal magyar játékos rövid pihenő után már megkezdi a felkészülést a kemény pályás szezonra.
"Tegnap este már alaposan átbeszéltük a taktikát, ma reggel pedig a szokásos beütéssel kezdtük a napot. Az eddigieknél tovább tartott, mert volt egy órára pályánk. Lemodelleztük az első adogatójátékot és a fogadógémet is. Sajnos a mérkőzésen Petrova is jól kezdett, de a rövidítés így is Timié lett. A harmadik szett elején már brékelhetett volna, majd a következő játékban ez sikerült is. Sajnos nem sikerült megőrizni az előnyt, picit balszerencsénk is volt. Utána Timi teljesítménye picit visszaesett, ekkor már Petrova irányított. Timi nagyon nagyokat küzdött, ha 4:4-nél picit bátrabb és agresszívabb, akkor ismét brékelhetett volna. Ekkor azonban már a szükségesnél többet nyesett tenyeressel. Úgy érzem, több volt ebben a mérkőzésben, meg lehetett volna nyerni. De Petrova szinte mindig jól jött ki a legkritikusabb helyzetekből, ekkor bátrabban kezdeményezett" - értékelt Timi edző-édesapja, Babos Csaba.

 A hozzászóláshoz regisztráció szükséges !

REGISZTRÁCIÓ

név:
jelszó:
Ilyen lesz 2016-tól a Hidegkuti Stadion:


A jövő Lantos Mihály Sportközpontja:

MTK Indulók:
MTK Indulók
Olimpiai Almanach

Asztalitenisz világbajnokok

MTK 120 ÉV

MTK Női Labdarúgó Csapat

KVÍZ

Minek a rövidítése az MTK?

 Magyar Testépítők Köre
 Magyar Testgyakorlók Köre
 Magyar Torna Klub
 Magyar Testedzők Klubja

ALAPSZABALY

Fegyelmi
2015.március 6. péntek
HKSzCsPSzV
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Ön mióta szimpatizál az MTK-val?
Amióta az eszemet tudom
Tinédzser korom óta
Felnőtt koromban lettem MTK drukker
A közelmúltban kedveltem meg a kék-fehér színeketSzavazat: 45157
A szavazás állása >>
Oldalunk együttműködő partnerei:

Krstály Cukrászda

Online Díszállat Kereskedés

Az oldalt a Panzi-Pet Kft.  üzemelteti.
Bármely híranyag, illetve archív fotó felhasználása csak a forrás feltüntetésével, saját képek felhasználása pedig, csak az mtkinfo.hu írásos beleegyezésével engedélyezett.