1%

1%
Idén is mód van arra, hogy a magánszemélyek éves személyi jövedelemadójuk 1 % - át az MTK utánpótlás korú sportolóikra fordíthassák.
A támogatásból sportfelszerelést és a sportolók képzését biztosítjuk. Ezért arra kérjük Önt, hogy adójuk 1%-val támogassa ilyen módon az MTK Sportalapítványát.
Adószám:
19010155 - 1 - 42

FRISS HÍREK

KÉPEK

további képek >>

Az MTK elnöksége megtárgyalta és döntött a Jégkorong szakosztály megalakulásáról.
Az elnökség, meghallgatta Palotás Istvánt, a Pesterzsébeti Jégcsarnok létesítményigazgatóját és Bálint György sport- managert az újjáalakuló jégkorong szakosztállyal kapcsolatos elképzelésekről.
Az új szakosztály "MTK METEOR" nevet vette fel.
Az ülésen meghívottként részt vett dr. Pásztor György - volt jégkorongozó - aki még az MTK csapatában is játszott 1950-es években. Hozzászólásában örömmel szólt, arról hogy felcsillant a remény egy MTK-s jégkorong szakosztály megalakulásának.
Az elnökség hozzájárult a névhasználathoz, és az elhangzottak szerint az MTK jégkorong szakosztálya az újonnan elkészült Pesterzsébeti Jégcsarnokban kezdte meg működését, önköltséges keretek között, és kiemelkedő gondot fordítva az utánpótlás csapat építésére is.


 

Jégkorong  történet

az MTK - ban és a Vörös Meteor  - ban

 

         A jégkorong- sport egy disszidálás folytán került egyesületünk működési körébe, a Budapesti Korcsolyázó Egylet (BKE) jégkorong csapat játékosai ugyanis elégedetlenek lévén a bürokratikus vezetéssel, testületileg kiléptek a BKE - ből és együttesen, mint komplett csapat jelentkeztek felvételre az MTK egyesületénél.

Az MTK vezetése fogadta és erkölcsi támogatásáról biztosította a kiváló erőkből álló együttest.

Ez a Kollektíva azonos volt az akkori magyar nemzeti válogatottal. Pl Hircsák dr, Sághy dr, Gosztonyi, Ott, Elek, Tele, Bán, Kenderessy dr, Helmeczi, Reiner stb )

Az MTK nemzetközi szereplései ez időben biztatóak voltak. Svájcban, Franciaországban, Ausztriában, igyekeztek hasznos szakmai tapasztalatokat szerezni.

A hazai bajnokságra való felkészülés során a Kék-fehér csapat igen jól játszott, ellenfeleit általában nagy gólaránnyal győzte le. Biztos lépésekkel haladt az első bajnoki cím megszerzése felé.

1947-ben az első jégkorong bajnokságot ünnepelhette az MTK. Ezt a következő évben újabb bajnokságok követték ( 1947 / 48, 1948 / 49 ).

A három bajnokság meggyőző voltát bizonyítja, hogy mind hármat veretlenül nyerte a csapat.

A szakosztály akkori vezetői azonban súlyos mulasztást követtek el azzal, hogy nem törődtek az utánpótlás nevelésével, fejlesztésével. S így az eltávozott és kiöregedett játékosok helyére nem volt megfelelő pótlás.

Az 1950 évi bajnokságban Textiles néven szerepelt az MTK a 2. helyen végzett. 1951 évi szezonban Bp Vörös Lobogó néven a 3. helyen végzett

Az idény befejezésével az MTK jégkorong szakosztálya megszűntette működését, majd a játékosok a Postás egyesületbe igazoltak.

 

Az 1949/50 évi bajnoki szezontól 1963 -ig a Vörös Meteor SE sikeres korszaka következett. Ez idő alatt 5 bajnoki aranyérmet szerzett a csapat.

Az eredményesen szereplő bajnok csapat összetétele: Czerva, Egri, Grimmer, Havas R. Kenderessy, Martinuzzi, Mikó, Rozgonyi Gy,   Szántó L. Szlávy, Tóth R,  Ziegler )

De hogy milyen a sport sors útja, a két egyesület az MTK és a Vörös Meteor Egyetértés SE ( már a jégkorong szakosztály nélkül ) fúziója folytán létrejött az MTK-VM egyesület ( 1975.01.28.)

 

 

REGISZTRÁCIÓ

név:
jelszó:
Ilyen lesz 2016-tól a Hidegkuti Stadion:


A jövő Lantos Mihály Sportközpontja:

MTK Indulók:
MTK Indulók
Olimpiai Almanach

Asztalitenisz világbajnokok

MTK 120 ÉV

MTK Női Labdarúgó Csapat

KVÍZ

Minek a rövidítése az MTK?

 Magyar Testépítők Köre
 Magyar Testgyakorlók Köre
 Magyar Torna Klub
 Magyar Testedzők Klubja

ALAPSZABALY

Fegyelmi
2015.március 4. szerda
HKSzCsPSzV
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Ön mióta szimpatizál az MTK-val?
Amióta az eszemet tudom
Tinédzser korom óta
Felnőtt koromban lettem MTK drukker
A közelmúltban kedveltem meg a kék-fehér színeketSzavazat: 45157
A szavazás állása >>
Oldalunk együttműködő partnerei:

Krstály Cukrászda

Online Díszállat Kereskedés

Az oldalt a Panzi-Pet Kft.  üzemelteti.
Bármely híranyag, illetve archív fotó felhasználása csak a forrás feltüntetésével, saját képek felhasználása pedig, csak az mtkinfo.hu írásos beleegyezésével engedélyezett.